fbpx

כמה נושרים ממערכת החינוך?

לפני חודשים אחדים פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי חלה עלייה חדה במספר התלמידים הנושרים ממערכת החינוך בישראל. בתגובה, משרד החינוך החליט לשנות את הקריטריונים המגדירים “נושר”, מכיוון שעד לאחרונה הגדרה זו ניתנה לכל תלמיד שעזב מוסד חינוכי בפיקוח משרד החינוך, גם אם המשיך ללמוד במוסד אחר. ההגדרה המקורית נבעה מהתפיסה כי משרד החינוך הוא האחראי העיקרי על כלל התלמידים במדינת ישראל, מכיתה א’ ועד יב’, אולם בעקבות פרסום הנתונים הוחלט כי תלמיד נושר יהיה כזה שאינו משתייך לאף מוסד לימודי אחר.

מהנתונים הפנימיים שפורסמו עלה כי מספר הנושרים לפי ההגדרה הישנה הוא 40,000: מתוכם כ-20 אחוז הם תלמידי בית ספר יסודי, כ-20 אחוז מכיתות ז’-ח’, ו-60 האחוז הנותרים הם תלמידי כיתות ט’-יב’.
משרד החינוך טען כי “הקריטריונים לא שונו, אלא חודדו”, אולם נדרש להציג את נתוני הנשירה הרשמיים על פי הקריטריונים החדשים. ממשרד החינוך נמסר כי “המשרד מצוי בשלבי סיום של גיבוש תוכנית לתגמול דיפרנציאלי לבתי ספר, כשאחד המדדים המרכזיים של התוכנית יהיה מניעת נשירה”. כמו כן, צוין כי היחידה לקידום נוער מטפלת בכ-15,000 תלמידים במסגרת לימודית, מתוכם כ-6,300 במסגרת תוכנית הילה (השלמת יסוד ולימודי השכלה – לבני נוער שאינם במסגרת הפורמלית).

אולי יעניין אתכם גם:

עוד בנושא

אין פוסטים נוספים בנושא זה
commentIcon

תגובה אחת

הורים למתבגרים / מתבגרות?

גם אנחנו!

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו אחת לשבוע כתבה חשובה ומעניינת על ההתמודדות עם התבגרות הילדים שלנו בעידן הנוכחי.